lørdag, februar 02, 2008

Bordel i kælderen

Hillerød-kunstneren Jan Christiansen har siden august måned haft et bordel i kælderen af hans galleri, som ligger i en hyggelig gammel gård bag Slotsgade i Hillerød.

Bordellet er fiktivt, og en del af kunstnerens projekt om "Den Virtuelle Regering".

Læs artiklen, jeg har skrevet om det i Frederiksborg Amts Avis her:

Kunstner har bordel i kælderen

Kunstneren Jan Christiansen har siden august haft et fiktivt bordel i kælderen. Målet var, at undersøge, hvordan folk forholdt sig til bordellets tilstedeværen i Hillerøds bybillede.

Hillerød: I godt fem måneder haft kunstneren Jan Christiansen levet med et bordel i kælderen af huset i gården ved Slotsgade 10, hvor kunstnerens galleri ligger på 1. sal.

Galleriet er fiktivt, og startet af kunstneren selv. Han ville undersøge borgernes reaktion på, at der nu pludselig var mulighed for at købe sex i hjertet af Hillerød.

- Jeg ville gerne rejse debatten om rimeligheden ved, at der er bordeller alle mulige steder, siger Jan Christiansen, som har oprettet bordellet som et led i www.velfærdsministeriet.dk, som kunstneren i øjeblikket er i strid med Karen Jespersens Velfærdsministerium om domænenavnet til.

- Da klagesagen kom, var det vigtigt for mig at bringe sagen i spil, da bordellet jo var en del af Velfærdsministeriet og hele tanken om Den Virtuelle regering, siger Jan Christiansen.

Han er en smule skuffet over reaktionerne - eller manglen på samme, der har været på, at bordellet har ligget i Slotsgade.

- Det har været underligt at opleve, at der har været mange mennesker igennem gården. Mange har kommenteret, og været indignerede og ærgerlige over, at der her har foregået, men ingen har taget action, siger kunstneren, som ikke tror på historien om den lykkelige luder.

Han mener, at have fået vished om, at de grundlæggende medmenneskelige værdier er næsten ikke eksisterende i dagens Danmark. At vi har mistet evnen til at føle empati for hinanden.

- Prostitution er jo menneskelig armod, og det interessante er jo, at bordellet har været her i så lang tid, uden at nogen gør noget. Det er ikke velfærd, hvor man har omsorg for hinanden og tager sig af hinanden, siger Jan Christiansen.

I forbindelse med bordellet har Jan Christiansen haft et opslag hængende med et mobilnummeret 255 61483, som kunderne kunne ringe til. Han vil dog ikke oplyse, hvor mange der har ringet, men fortæller, at installationen, sammen med sim-kortet fra telefonen, bliver sat på auktion senere på året.

»Bordellet« kan besøges en måneds tid endnu.


Med artiklen kommer jeg til at tænke over mine egne indlæg her på bloggen om thaimassage (klik på "thaimassage"-etiketten nedenunder, og læs mine andre indlæg om thaimassage").

Jeg undrer mig gang på gang over, at søgeordet thaimassage kan få så mange hits - søger folk mon for at finde et sted at få massage eller sex - eller er det bare nysgerrige på, hvad det mon er for noget?

Og er folk fuldstændig ligeglade med den kvinde, der sidder på den anden side af døren og lever en tilværelse i armod?

Ingen kommentarer: