mandag, november 15, 2010

Dømt af offentligheden

Københavns Politi har fanget den mand, der mistænkes for at have voldtaget og myrdet en kvinde på Amager Fælled i 1990 og begået to voldtægter. Politiet har et 1:1.000.000 match på mandens dna, og siger selv, at de er 100 procent sikre på, at han er den rigtige.

Af efterforskningsmæssige årsager foregik grundlovsforhøret bag lukkede døre - og der er nedlagt navneforbud i sagen. Alligevel florerer mandens navn (og adresse) flere steder på Facebook, i chatforums og kommentarfelter under avisartikler. Og det synes jeg sgu er tarveligt.

Jeg synes, det er absolut forfærdeligt, hvad de her kvinder har været igennem. Og jeg mener bestemt, at den skyldige skal have sin straf. Men man må bare huske, at folk - ligemeget hvor afskyelig den forbrydelse, de er mistænkt for at have begået, er uskyldige indtil de er dømt. Og ifølge dansk lovgivning, så betyder det altså blandt andet, at man ikke hænger nogen ud (eller dømmer nogen offentligt), før de er dømt i en retssal. Derfor burde nogen måske tænke sig om en ekstra gang, før de smider den sigtedes navn ud i cyperspace..

Ingen kommentarer: