Internettet, Facebook og blogs er et fantastisk værktøj til at skaffe sladder og holde sig opdateret på venner, familie, venners venner - og folk man bare har set en gang.
Således fandt jeg i går både ud af, at et af byrådsmedlemmerne i Hillerød skal skilles og at en pige, jeg har gået en klasse under i folkeskolen, er gravid. Det er hot news!
Herudover kan man jo på Facebook følge folks kærlighedsliv fra "single" til "in a relationship" og "married", når "relationshipstatus" opdateres - og deres børnefødselsdage og fester, når der lægges billeder ind i de virtuelle fotoalbums.
Hermed bliver grænserne for privatlivet jo flyttet. Vi er selv med til det. For vi holder selv hele verden ajour ved at offentliggøre ting om os selv og vores nærmeste.
Det er jo både godt og skidt, for på en måde bliver det nemmere at følge de nærmestes gøren og laden.
Jeg ved for eksempel præcis, hvad min veninde Maria lavede i går - selvom hun holder sin barsel i Cancun i Mexico, og jeg kan også følge med i de gamle venners liv - selvom de bor et helt andet sted i landet og verden.
Blandt de negative sider er risikoen for at blive udstillet på nettet. Jeg er ikke herre over, hvis nogen lægger et lidet flatterende billede af mig ud på deres blog - eller på Facebook. Det er deres valg, og jeg kan ikke gøre så meget ved det.
Spørgsmålet er så, om man skal frygte udviklingen eller hoppe med på bølgen?
Jeg tror, at grænserne for, hvad man lægger ud på nettet er blevet flyttet mere og mere. Og dermed også andre accept af, hvad der er tilladt.
Derfor tror jeg ikke, man skal være så bange for, at "springe ud" på nettet.
Jeg tror, det er en del af udviklingen, og man kan ikke rigtig vende om...
1 kommentar:
Hej Mai
Jep. Som journalister kan vi måske lære noget af nysgerrigheden som drivkraft.
Se også blogdebatten i forlængelse af Journalistens seneste nummer med artikel og leder om brugerdrevne medier. Jeg har endnu ikke lært at linke...
vh Marianne
ps - og hyg dig nu de næste par dage med det faglige netværk i den virkelige verden
Send en kommentar